vineri, 24 mai 2013

Porc vs anaconda


Acum vreau să vă prezint un desen în grafică ce are în centru doi protagoniști din lumea animală: un anaconda pătat și un simplu porc. Aceasta este cel mai recent desen facut de bine în grafică/alb-negru/creion. Trebuie să recunosc, am fost puțin influențat de cartea lui Antoine de Saint-Exupery, Micul Prinț, în care un copil a schițat pe foaie un șarpe boa după ce a mâncat un elefant (de parcă așa ceva este posibil), deși majoritatea credeau că desenul reprezintă o pălărie. Aducându-mi aminte de aceasta, am preluat ideea din Micul Prinț, înlocuind șarpele boa cu un anaconda, iar elefantul cu un porc. Remarcați și faptul că denumirile celor două animale le-am scris cu elemente specifice acestora (Cuvântul "PIG" apare scris cu un picior de porc și un șirag de cârnați, iar cuvântul "ANACONDA'' apare scris cu solzi și cu frânturi din piele de șarpe).




Numele lucrării: Porc vs Anaconda
Data finalizării: 12 aprilie 2013
Ustensile folosite: creion (pentru desen), pix negru (pentru detalii și contur), corector (pentru solzii și ochii șarpelui)
Format: A4



Desenul poate reprezenta mai multe lucruri decât sadica și groteasca imagine a devorării unui porc de către un anaconda: de exemplu, ar putea fi vorba despre constrângerile și problemele pe care le are omul în epoca noastră contemporană, stresul zilnic și grijile sale (da, așa este, porcul este o ipostază a omului, iar șarpele reprezintă problemele și grijile care îl apasă în viața de zi cu zi); pe de altă parte șarpele poate reprezenta și ideea de îngrădire a libertății, motivul șarpelui care strânge porcul este o metaforă pentru omul lipsit de libertate, care este dominat și manipulat de către ceilalți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu