joi, 23 mai 2013

Cândva, în viitor...

...într-un viitor mai îndepărtat se pare !

Aceasta este ultima mea postare pe ziua de azi și una dintre cele mai recente creații personale. Am stat la un moment dat și m-am gândit cum oare va fi lumea peste vreo 5 ani? sau peste 10, 20 sau chiar 50 sau 100 de ani? Nimeni nu are de unde să știe ce va fi peste un veac sau două, nu avem de unde să stim ce se va întâmpla nici peste un an sau doi, însă cel puțin ne putem folosi imaginația.

Titlul lucrării: Lumea în viitor
Data finalizării: 3 aprilie 2013
Ustensile folosite:

  • creioane, carioci, linere colorate 
  • corector - pentru un alb mai intens al norilor și al teraselor supraetajate, pentru valurile mării
  • pix colorat bleo - pentru hașurare, cu scopul de a scoate norii în evidență
  • pix negru - pentru contur
  • creion negru - pentru hașurarea marginilor elementelor colorate pentru a conferi un efect de umbră aparte.
  • creion simplu - folosit nu doar pentru a concepe elementele ce calcătuiesc desenul, ci și pentru hașurarea elementelor pictate cu ajutorul corectorului (altele, cu excepția norilor) .
Format: A4

Desenul cu tematică futuristă pare a fi mai degrabă science-fiction (mai ales prin clișeul cu mașinile și skateboardurile zburătoare), dar multe din elementele surprinse în desen ar putea deveni realitate secolele viitoare: roboțeii care îi servesc pe oameni, trenuri care merg pe șine și tunele supraetajate, benzi rulante ce vor face legătura dintre terasele supraetajate, clădiri imense cu arhitectură mai deosebită (pe care le-am pus într-o comparație în raport cu zgârie-norii de azi) lucru deloc imposibil având în vedere cât de mult crește populația Globului; gândiți-vă la faptul acum suntem 7 miliarde de suflete, iar în 2050 vom fi 9 miliarde, deci aceste clădiri vor deveni o necesitate.

Un comentariu: